Yoğurtlu Brokoli Salatası Yapımı

YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

  • 1 Top Brokoli
  • 1 Diş Sarımsak
  • 3 Kepçe Yoğurt
  • 2 Adet Havuç
  • 3 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. 

Arkadaşlar sizlere nefis bir salata tarifi ile geldim. Bu salatayı bir arkadaşım yapmıştı yediğim de tadına bayıldım. O yüzden tarifini ondan öğrenerek sizlerle de paylaşmaya karar verdim özel günlerinizde doğum günlerinde veya bayanların kendi aralarında yapmış olduğu altın günlerinde deneye bilecekleri alternatif bir salata tarifi.

Yoğurtlu Brokoli Salatası tarifimize öncelikle bir top brokolimizi küçük küçük dallarına ayıralım. Ayırmış olduğumuz brokoli lerimizi derin bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayana kadar kapağını kapalı tutalım. 

Kaynadıktan sonra kapağını yarım bir şekilde açıp 10-15 dk. kadar kaynamasını bekleyelim. 

Bir kaşık yardımı ile küçük bir brokoli tanesi alıp sert olup olmadığına bakalım eğer hafiften yumuşamış ise ocağın altını kapatalım ve brokolilerimizi bir süzgece alıp üzerinden soğuksu geçirelim. Bir köşede soğumaya bırakalım. 

Bu arada biz de havuçlarımızın kabuğunu soyup rendenin iri kısmında rendeleyelim derin bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup rendelenmiş olduğumuz havuçlarımızı alalım. 10-15 dk. Kadar havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar yani yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ağzımıza alıp baktığımızda havuçlarımız yumuşamış ise ocağın altını kapatalım. 

Yine aynı şekilde brokoli lerin yanına havuçlarımızı da koyalım ve soğumaya bırakalım. 

Derin bir kaba 3 kepçe yoğurt ve 3 yemek kaşığı mayonez alalım. 

Üzerine bir diş sarımsak rendeleyip bir çay kaşığı tuz atalım. Hepsini bir güzel karıştırdıktan sonra bir köşede soğumuş olan brokolilerimizi ve havuç larımızıda yoğurdumuzun içine katalım hepsini bir güzel harmanlayalım. 

Bu arada 2 yemek kaşığı sıvı yağda bir çay kaşığı toz biberi yakalım bu kısmını isteyenler uygulayabilir. 

Küçük bir tavada sıvı yağın içerisine toz biber ekleyerek 2-3 dk. Kadar kavurup hazırlamış olduğunuz salatanın üzerine dökebilirsiniz. 

Yoğurtlu Brokoli Salatası Yapımı bu kadar kolay.

Afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Yoğurtlu Brokoli Salatası Yapımı in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 170 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim