Pratik Ev Yapımı Limonata Tarifi

MALZEMELER:

  • 2 Adet Limon
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Su Bardagı Şeker
  • 2 Diş Lımon Tuzu
  • 2 Lt.su

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Selam canlar💘 havalar kapalı da olsa önümüz yaz. Üstelik ramazan geliyor. Serin serin buz gibi limonatalarınızı kendiniz yapmak ister misiniz? ben yaptım bile. Devamı da derin dondurucumda bekliyor. Çok pratik, çok leziz. Yapmanız gereken işlem çok basit.  

Pratik ev yapımı limonata tarifi:

2 lt. Limonata elde etmek için 2 limon ve 1 portakalı yıkayıp kurulayın. 

Ondan sonra kabuklarıyla kuşbaşı doğrayıp poşetle derin dondurucunuza kaldırın. İstediğiniz zaman çıkartın ve 5 dk. kadar dışarıda bekletin. 

Rondoda çekin. Tel süzgeci bir kaseye oturtun, çekilmiş limon ve portakal karışımına azar azar 2 lt. yi tamamlayacak kadar su dökerek elinize eldiven geçirip iyice sıkıp mıncıklayın. 

Sonra suyun içine 1 bardak toz şeker ve 2-3 adet limon tuzu atıp başlayın karıştırmaya. Şekerin eridiğinden eminseniz Pratik Ev Yapımı Limonata nız hazır. 

Alta inen su bu resimde gördüğünüz sarı limonata olacaktır. Ben bir kısmına da çilek attım göz kararı onu da rondoda çekip limon ve portakala ekleyerek aynı işlemden geçirdim. Nefis oldu. 

Serviste buz ve nane yaprakları ile hem gözünüze hem midenize iyi gelecek olan bu limonatayı mutlak deneyin. Süper oluyor şekerini isterseniz biraz daha arttırabilirsiniz.  

Afiyetle😍😍😍. . . . . . .


KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 48 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim