Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

  • 1 Adet Portakal
  • 1 Adet Limon
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
  • 3 Lt. Su
  • Nane Yaprağı

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Sıcak günlerde içimizi serinletmek için genellikle soğuk içecekler aranır. Bizim evde asitli içecekler pek tercih edilmez bu yüzden ev yapımı komposto, limonata, ayran, nektar eksik olmaz. Limonata yapmak için portakalın bol olduğu zaman buzluğa mutlaka koyarım. Ben portakal ve limonu her zaman bütün halde koyar, bazı tatlı ve keklerde vanilya yerine portakal veya limon kabuğu kullanırım. Bu durumda buzluktan alıp kabuğundan bir miktar rendeleyip meyveyi tekrar geri koyarım. Ayrıca bazen salata ve çorbalar için kullanmış olduğum limon kabuklarını da koyup limonata yapacağım zaman bir parça onlardan da kullanırım. 

Limon ve portakal bir gece önceden buzluğa konulur. (Veya kıştan dondurucunuzu portakal ve limon ile doldurabilirsiniz.) Buzlukta çıkartılan portakal ve limon on dakika kadar bekletilip küp küp doğranır. Mutfak robotu ile çekilen malzemeler büyük bir kaba aktarılır. Üzerine su, limon tuzu ve şeker ilave edilir, karıştırılır. 

1 saat sonra temiz bir tülbent yardımıyla süzülen limonata buzdolabına kaldırılır. (Tülbentin içindeki posayı iyice çevirerek sıkın en koyu kıvamlı nektar hali orada çünkü. ) Soğumuş olan ev yapımı nefis limonatamız servise hazır, 1-2 tane taze nane yaprağı limonatanıza hoş bir aroma katacaktır. (Mutfak robotunuz yoksa donmuş olan meyveleri rendeleyerek de yapabilirsiniz, el blenderi ile denemek isteyenler, motoru çok güçlü değilse yanabilir 😉 dikkat! Kullandığınız robot çekerken zorlanıyorsa içine bir miktar su ilave edebilirsiniz.)

Diğer sevdiğim bir içecek ise sodalı ayran. Tercihen ev yapımı bir bardak yoğurdunuzu bir karıştırma kabına alın. Üzerine 1 şişe sodayı yavaşça döküp blender ile karıştırın. Bol köpüklü ayranın keyfini çıkarın. AFİYET OLSUN!


RESİMLİ ANLATIM :

Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır? in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 48 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim