Domates Püreli Tavuk

MALZEMELER:

  • 1 Kg Derisiz Kemiksiz Tavuk Göğsü
  • 3 Büyuk Boy Kuru Soğan
  • 3 Kırmızı Biber
  • 1 Kutu Domates Püresi Veya Konservesi
  • Tuz, Karabiber, Köri
  • 1 Kahve Fincanı Ayçiçekyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba,  bugün sizlerle ramazanda iftar sofranıza yakışır, hem lezzetli hem de çok yorulmadan hazırlaya bileceğiniz " Domates Püreli Tavuk Sote" tarifini paylaşmak istiyorum. 

Öncelikle derisiz kemiksiz tavuk bonfilelerimizi sirkeli suda iyice yıkayalım ve süzdürelim. Keskin bir bıçak yardımıyla orta büyüklükte kuşbaşı olarak eşit parçalara aýıralım. 

Derin bir wok tavayı yağ koymadan iyice ısıtalım. İsınan tavaya  tavuk parçalarını yerleştirip  ara ara karıştırarak iyice mühürleyelim. Sonra bir yemek kaşığı tereyağı ve bir kahve fincanı ayçiçekyağını ilave edelim. 

Bu arada üç orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayalım sotemize ekleyelim. 

Kırmızı biberleri de doğrayıp  ilave edip biraz daha kavuralım. Tuzunu karabiberini, köriyi arzu ettiğiniz miktarda ekledikten sonra domates püremizide sotemizin  üzrine boşaltıp çok az karıştırarak tavanın ağzını kapatıp 15-20dk  kadar önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirelim.

Bu arada domates püresi olarak yazdan kalma domates konservesi de kullanabilirsiniz. Kullanacaksanız konservenin icindeki tuzu düşünerek tuz miktarını ayarlamanızı öneririm. 

Pışen domates püreli tavuk sotenizi ister pilabla ister patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Hazırlaması ve pişirmesi oldukça kolay enfes bir yemek. Sağlıklı ve mutlu kuracağınız sofralarda bulunmanız dileklerimle, afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Domates Püreli Tavuk in it
Domates Püreli Tavuk in it
Domates Püreli Tavuk in it
Domates Püreli Tavuk in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 274 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim