Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası Tarifi

Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası Tarifi in it
(8 oy, puan: 4.38)
23.3B
13
16
21
110 dk.
2-4

MALZEMELER:

  • 3 Kuru Soğan
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Sumak
  • 1 Tatlı Kaşığı Zeytin Yağ
  • 1/2 Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşısı Sosu
  • Tuz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Kebaplı sofraların vazgeçilmezi soğan salatası tarifi vermek istedim bugün. Aslında sofrada et tavuk varsa soğan olmaması imkansızdır bizim bu taraflarda (Adana'da). E buralı olup ta bu tarifi paylaşmamak olmazdı, haydi tarife.

Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası Tarifi için önce soğanları soyalım ve ortadan ikiye keselim. Uzun ve ince, ayın hilal hali gibi olacak şekilde doğrayalım ve karıştırma kabına alalım.

Maydanozları iyice yıkayalım, gerekirse sirkeli suda beklettikten sonra tekrar sudan geçirebilirsiniz. Yıkayıp temizlediğimiz maydanozları da olabildiğince ince ince doğrayalım doğradığımız maydanozu da karıştırma kabındaki soğanların üzerine alalım. 

Üzerlerine sumak ve tuz ekleyip soğanları ezmeden elimizle yumuşak hareketlerle harmanlayalım. Bu şekilde ezmeden hazırlamak soğan salatasının hakkını vermektir soğanlar ezilmeden sudan geçirilmeden hazırlanmalı ki bütün vitamini içinde kalsın

Hazır olan soğan salatasını servis tabağına alarak üzerine isteğe göre zeytinyağ limon suyu veya nar ekşisi sosu gezdirerek servise hazır hale getirelim. 

Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası hazır.

Eğer soğan kokusundan rahatsız olursanız bu kokuyu daha aza indirgemek ve mide rahatsızlığı olanları da bu lezzetten mahrum etmemek için ikinci bir yol olarak soğanları uzun ince yarım ay şeklinde piyazlık doğranan. Soğanları karıştırma kabına alalım. Soğanların üzerine tuz serpiştirip iyice elimizle ezerek ovalım. Daha sonra soğanların üzerine biraz su akıtıp süzeğe alalım ve tekrar sudan geçirip fazla suyunun süzülmesini sağlayalım. Bu şekilde vitamini ve doğal antibiyotik oranı düşse de rahatsızlık duyanlar adına tadından çok bir şey kaybetmeyecektir. 

Süzülen soğanların üzerine önceden yıkanmış maydanozları ince ince doğrayıp ekleyelim tuz ve sumakla karıştırdıktan sonra yine en üste zeytin yağ limon suyu ve nar ekşisi sos gelecek şekilde servis tabağına alalım. Eğer bulabilirseniz limon suyu yerine turunç suyu kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Turunç suyu salatanın olağan lezzetini yüz adım öteye taşıyor. Ve Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası servise hazır. 

İki türlü olacak şekilde verdiğim soğan salatası tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası Tarifi in it
Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası Tarifi in it
Adana Usulü Sumaklı Soğan Salatası Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 62 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim