Tavuk,Mantar ve Karidesli Volovan Hazırlık

Tarih Mart 9, 2009
Kategori HAMUR İŞLERİ | Yorum bırak

tavuk-mantar-ve-karidesli-volovan-hazirlik1
Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca tavukları ilave edip 5 dakika sote edin. Taze soğanı ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Mantarı da ekleyip 3 dakika daha hepsini bir­likte sote edin. Unu kalıp, karıştırarak kavurun. Karıştırmaya devam ederek sırasıyla sıcak tavuk suyunu ve kre­mayı ilave edin. Tuz ve biberini ayarlayın. Maydanozu katın. Karışım koyulaşınca ateşten alın. Karidesleri ek­leyip son bir kez karıştırın. Harcı bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Milföy hamurlarından 1 parça alın. Dört değişik boyda ka­lıp kullanarak daireler kesin. Önce en ufak kalıpla ham u­nın tam ortasından bir daire kesip çıkartın. Sonra bir büyük kalıbı, kesip çıkardığınız kısmı ortalayacak şekilde hamu­run üzerine yerleştirip bir halka çıkarın. Diğer iki kalıpla da aynı işlemi tekrarlayıp 2. ve 3. halkayı elde edin. Fırın tepsisini Sana ile yağlayıp, hamurdan çıkan parçalan kü­çükten büyüğe doğru, tepsiye üst üste yerleştirin (1 yuvar­lak ve 3 halkadan oluşmuş volovanlar elde edeceksiniz).
Fırından çıkardığınız volovanların içine hazırladığınız harcı doldurun.
İçleri mantar, tavuk ve karidesle doldurulmuş olan volo­vanları, bir kenara ayırmış olduğunuz iri karideslerle süs­leyin.

bu sayfa  sadece hazırlık kısmıdır sonraki aşamaları bu sayfanın üstünde bulunan diğer bir sayfada   bulabilirsiniz.

tavuk,mantar ve karidesli volovan hazırlık

Benzer Konular

Yorumlar

Bir yanıt bırak