Floransa Usulü Dil Balığı Filetolan
Tarih Ocak 9, 2009
Kategori BALIKLAR | Yorum bırak
Gerekli süre: 1 saat 40 dakika
Malzeme:
8 adet dil balığı filetosu
1/2 lt. balığın içinde kaynatıldığı su (Balık; 1/4 lt. su, 1 defne yaprağı, 1 soğan, 1 havuç, tuz ve tane karabiberle 45 dakika kaynatılır.)
500 g. ıspanak
70 g. tereyağı (ya da margarin)
1 çorba kaşığı kaşar ya da gravyer peyniri rendesi
İri tuz
Sos için:
50 g. tereyağı (ya da margarin)
50 g. un
3 çorba kaşığı gravyer peyniri
2 yumurta sarısı
1/2 lt. süt
Karabiber,Tuz
Hazırlanması:
Ispanakları ayıkIayıp birkaç defa yıkayarak 10 dakika kadar iri tuzla ve susuz olarak haşlayın. Pişer pişmez alıp soğuk suda sıkarak yıkayın. İnce ince kıyıp telden geçirin. Bir tencereye 50 g. tereyağı koyup ıspanakları karıştırarak 50 g. rendelenmiş kaşar ekleyin ve. tencereyi ocaktan indirin. Ispanakları tereyağlanmış oval bir fırın kabına aktarın.
Öte yanda oldukça geniş başka bir tencereye dil balığı filetolarını koyarak, balığın içinde piştiği şaraplı suyu süzüp, filetoların üzerini kaplayacak şekilde ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Balıkları alarak ıspanakların üzerine yerleştirin. Bir tencerede tereyağı eritip un ile karıştırın. Buna azar azar sıcak süt ekleyin. Sosu kremamsı bir hal alana kadar karıştırın, tuz ve biber ilave edin. Ocaktan alıp, gravyer rendesi ve yumurta sarılarını koyup karıştırın. Sosu filetoların üzerine döküp. fırına sürün. Kızarınca servis yapın.
Bir yanıt bırak